Veee denedim arkadaşlarım başta hayat arkadaşım tek kelimeyle bayıldı. Değişik ve özellikle etli şeyler seviyorsanız bunu mutlaka deneyin. Ben eşim için kıyma koymuştum. Ama siz kıymasız da yapabilirsiniz. kıymasız ya da yerine lor koyarak bu tarifi deneyebilirsiniz.
Öyleyse hemencecik malzemeleri yazıyorum.
-MALZEMELER-
- 5 adet yufka
- yarım kilo pırasa yaprağı ve birazda uç kısmından
- 2 adet havuç
- soğan
- 1 adet kırmızı biber(evde vardı,isteğe bağlı)
-200 gram kıyma
- tuz karabiber
İç sos için;
-bir kase yoğurt
-1 çay bardağı süt
- ve göz kararı yağ:)
-YAPILIŞI-
Kıymayı kavuruyoruz. içine küp küp doğranmış biber ve soğanları ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra rendelenmiş havuç ve doğramış olduğumuz pırasayı ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. iç sos için olan malzemelerimizi derin bir kasede yoğurt süt ve yağdan olan karışımımızı karıştırıyoruz. Ben bu sefer kol böreği yaptım ama daha sonra gül böreği de yapmıştım oda çok güzel oldu size kalmış. Yufkayı seriyorum üzerine sostan döküp her yerine ulaştırıyorum.Daha sonra pırasalı karışımdan katıp rulo halinde sarıyoruz. En son az miktarda kalan sosa bir yumurta ekleyip çırparak böreğin üzerine sürüyoruz. Ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder