Merhabalar;
Geçen hafta köyden gelen bal kabağıyla muhallebili bir tatlı yapayım demiştim.Sonra muhallebinin net tarifini alayım diye arama motoruna yazdım ve baktım ki bu dahiyane diye düşündüğüm tarifi benden önce yapıp koymuşlar bile.^_^
Ve bende yaptım tabi mükemmel bir lezzet oldu. Bal kabağının her türlü yemekte kullanırım çünkü en sevdiğim ve vücudumuz içinde oldukça yararlı şeyler barındıran muhteşem bir sebze.
Bu dahiyane tarif bana başka bir tarif daha düşündürdü dolabımda çürümeye doğru tam hız giden elmalarımın derdine derman olayım diye böyle bir tatlı yapmak istedim. Veee tabi ki yine benden önce yapmışlar. Sorun değil bende yaptım neyim eksik.
Kesinlikle bu tatlıyı denemelisiniz. Muhteşem bir sütlü tatlı oldu. Şu an hem mideye götürüp hem de size bunun tarifini açıklayacağım...
-MALZEMELER-
Elma Harcı İçin;
-4 adet elma
-yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın(sevmiyorsanız ilave etmeyebilirsiniz ya da miktarı azaltabilirsiniz)
-1 Çay bardağı ceviz
-1 paket yulaflı bisküvi(isterseniz petibör bisküvi de kullanabilirsiniz.)
-1 bardak su
Muhallebi için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 .5 yemek kaşığı nişasta
-yarım su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
-YAPILIŞI-
Elmaları soyuyoruz ve bir tavaya rendeliyoruz.Ardından su,şeker ve tarçını ilave edip pişiriyoruz. Pişen elmaların üzerine kırılmış cevizlerimizi ve ufaladığımız bisküvimizi ilave edip karıştırıyoruz. Derin bir tencereye sütümüzü katıyoruz. Üzerine şeker un,nişastayı katıp karıştırmaya başlıyoruz. Kaynamaya yakın vanilya ve margarini ilave ediyoruz. Pişen muhallebiyi alıp ılıması için bekliyoruz. İsterseniz borcam, kup ya da ağzına kapak olsun derseniz benim gibi saklama kabını da kullanabilirsiniz. Saklama kabıyla kurumasını engelliyor bence tatlının. Kabımıza biraz elmalı harcımızdan daha sonra muhallebimizden ilave ediyoruz. Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben kalan cevizi kullandım ama isterseniz fındık gibi şeylerde kullanabilirsiniz.
Geçen hafta köyden gelen bal kabağıyla muhallebili bir tatlı yapayım demiştim.Sonra muhallebinin net tarifini alayım diye arama motoruna yazdım ve baktım ki bu dahiyane diye düşündüğüm tarifi benden önce yapıp koymuşlar bile.^_^
Ve bende yaptım tabi mükemmel bir lezzet oldu. Bal kabağının her türlü yemekte kullanırım çünkü en sevdiğim ve vücudumuz içinde oldukça yararlı şeyler barındıran muhteşem bir sebze.
Bu dahiyane tarif bana başka bir tarif daha düşündürdü dolabımda çürümeye doğru tam hız giden elmalarımın derdine derman olayım diye böyle bir tatlı yapmak istedim. Veee tabi ki yine benden önce yapmışlar. Sorun değil bende yaptım neyim eksik.
Kesinlikle bu tatlıyı denemelisiniz. Muhteşem bir sütlü tatlı oldu. Şu an hem mideye götürüp hem de size bunun tarifini açıklayacağım...
-MALZEMELER-
Elma Harcı İçin;
-4 adet elma
-yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın(sevmiyorsanız ilave etmeyebilirsiniz ya da miktarı azaltabilirsiniz)
-1 Çay bardağı ceviz
-1 paket yulaflı bisküvi(isterseniz petibör bisküvi de kullanabilirsiniz.)
-1 bardak su
Muhallebi için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 .5 yemek kaşığı nişasta
-yarım su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
-YAPILIŞI-
Elmaları soyuyoruz ve bir tavaya rendeliyoruz.Ardından su,şeker ve tarçını ilave edip pişiriyoruz. Pişen elmaların üzerine kırılmış cevizlerimizi ve ufaladığımız bisküvimizi ilave edip karıştırıyoruz. Derin bir tencereye sütümüzü katıyoruz. Üzerine şeker un,nişastayı katıp karıştırmaya başlıyoruz. Kaynamaya yakın vanilya ve margarini ilave ediyoruz. Pişen muhallebiyi alıp ılıması için bekliyoruz. İsterseniz borcam, kup ya da ağzına kapak olsun derseniz benim gibi saklama kabını da kullanabilirsiniz. Saklama kabıyla kurumasını engelliyor bence tatlının. Kabımıza biraz elmalı harcımızdan daha sonra muhallebimizden ilave ediyoruz. Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben kalan cevizi kullandım ama isterseniz fındık gibi şeylerde kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder