-MALZEMELER-
+ 1 adet pandispanya
+ 1 paket vanilyalı krem şanti
+ 6-7 adet halley
+ 1 paket çikolata sosu
+ Kendi isteğine bağlı süslemeler
-YAPILIŞI-
İlk önce çikolota sosunu yapıp soğumaya alıyoruz. Daha sonra pandispanyanın üst kapağını 8 eşit parçaya dilimliyoruz. Krem şanti hazırlıyoruz. Halleyleri küçük kareler halinde doğruyoruz ve halleyleri krem şantinin içine atıp karıştıryoruz. Pandispanyanın alt tabanını süt ile yumuşatıyoruz ve halleyli krem şantimizi pandispanyanın tam ortasına kubbe gibi döküyoruz. Soğuyan çikolata sosumuza, 8 eşit parçaya dilimlediğimiz pandispanyaları çikolata sosuna batırıp daha sonra süslemeye batırıp kubbe gibi duran krem şantinin üzerine yapıtırır gibi bırakıyoruz. Bütün dilimler bittikten sonra kalan çikolata sosunu pastamızın ortasından döküyoruz. Ve daha sonra buzdolabında dinlendiriyoruz.
Ben bu tarife bayıldım. Pasta sevmem normalde ama içindeki halleyden midir bilmem çok farklı bir lezzet oluşuyor. Şiddetle denemenizi tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder