Kış ayının vazgeçilmez sebzelerindendir pırasa. Benimse çocukluk kabusum olan sebze..Çocukken annemin zorlamalarıyla hiç iyi sonuçlar elde etmediğimiz bir yemekti benim için pırasa yemeği.
Ama şimdi ben bir anneyim ve örnek teşkil ettiğim için farklı formatlarla pırasayı hayatıma kattım. Ve hatta sevmeye bile başladım:)
Klasik pirinçle yapılan pırasa yemeğini ben başka kuru bakliyat ekleyerek daha farklı bir tat ve koku elde ettim.
Öyleyse hemen malzemeleri yazıyorum...
-MALZEMELER-
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 kase nohut
- 200 gram et (tam gram olarak bilemiyorum. Ama çoktan ziyade lezzet verecek kadar. Benim buzlukta etlerim hazır olduğu için gramaj olarak yazmakta zorlanıyorum.)
-Biber ve domates salçası
- 1 adet soğan
- tuz
-YAPILIŞI-
Kuşbaşı etlerimizi bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave 5 dakika kaynatıyoruz ve suyu döküyoruz. Yine su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz suyunu çekince hafif tuz atıp kavuruyoruz ve beklemeye alıyoruz.
Soğanı kavurup küp küp doğruyoruz. Salçayı ilave ediyoruz. Üzerine doğramış olduğumuz havuç patates pırasa ve kavrulmuş etleri ilave ediyoruz. Tuzunu ve suyunu ilave edip pişmesini bekliyoruz.
AFİYET OLSUN...
Ama şimdi ben bir anneyim ve örnek teşkil ettiğim için farklı formatlarla pırasayı hayatıma kattım. Ve hatta sevmeye bile başladım:)
Klasik pirinçle yapılan pırasa yemeğini ben başka kuru bakliyat ekleyerek daha farklı bir tat ve koku elde ettim.
Öyleyse hemen malzemeleri yazıyorum...
-MALZEMELER-
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 kase nohut
- 200 gram et (tam gram olarak bilemiyorum. Ama çoktan ziyade lezzet verecek kadar. Benim buzlukta etlerim hazır olduğu için gramaj olarak yazmakta zorlanıyorum.)
-Biber ve domates salçası
- 1 adet soğan
- tuz
-YAPILIŞI-
Kuşbaşı etlerimizi bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave 5 dakika kaynatıyoruz ve suyu döküyoruz. Yine su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz suyunu çekince hafif tuz atıp kavuruyoruz ve beklemeye alıyoruz.
Soğanı kavurup küp küp doğruyoruz. Salçayı ilave ediyoruz. Üzerine doğramış olduğumuz havuç patates pırasa ve kavrulmuş etleri ilave ediyoruz. Tuzunu ve suyunu ilave edip pişmesini bekliyoruz.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder